TV

2 voor 12  bestaat al zo’n 50 jaar en wordt vanaf 1991 door Astrid Joosten gepresenteerd. De quiz is te zien op vrijdagavond, NPO 2.

De S.P.E.L.show is een taalquiz die Astrid zelf heeft bedacht. Er is ook een bordspel van gemaakt om thuis te kunnen spelen.

De S.P.E.L.show

Een quiz over taal

2 voor 12

Kennisquiz, elke vrijdag, NPO 2

Carrière-overzicht

De magie van het dagboek van Anne Frank

2015

Voor de documentaire ‘De magie van het dagboek van Anne Frank’ reisde Astrid Joosten de wereld over en sprak ze met onder anderen Whoopi Goldberg, Stevie Wonder, Dan Brown, Gloria Estefan en Carice van Houten.

2 voor 12

1991 - heden

De quiz ‘2 voor 12’ wordt al vanaf 1971 uitgezonden door de VARA en maakt zijn naam waar: Twaalf vragen voor twee kandidaten. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.

Kanniewaarzijn

2011 - heden

Satirisch consumentenprogramma waarin Astrid Joosten misstanden aan de kaak stelt samen met de cabaretiers Plien van Bennekom, Annick Boer, Pierre Bokma en Roel Bloemen.

 

De magie van Mandela

2011

In de documentaire ‘De Magie van Mandela’ gaat Astrid Joosten op zoek naar de overtuigingskracht en het charisma van Mandela. Haar zoektocht leidt haar langs bijzondere verhalen en bijzondere mensen in Zuid-Afrika en Nederland.

Het Hof van Joosten

2005–2006

Hoe komen rechters tot een uitspraak? Om daar achter te komen worden in de studio waargebeurde zaken behandeld en komt het publiek daarna tot een vonnis.

 

De show van je leven

1996 – 2000

Astrid Joosten ontvangt een Bekende Nederlander en praat met hem of haar over de carrière. Aan de hand van fragmenten en gesprekken met vrienden en familie wordt het leven in drie kwartier samengevat. Aan het eind van het programma krijgt de gast in ‘De doos van het dilemma’ een keuze voorgelegd.

 

Jongbloed & Joosten

1988-1990

Informatief mediaprogramma met actualiteiten en gasten dat live werd uitgezonden vanuit Amsterdam. Jaap Jongbloed en Astrid Joosten behandelen ‘opmerkelijke en onopgemerkte zaken uit het nieuws’ en schuwen de controverse daarbij niet. Het was het eerste programma in magazine-vorm op de Nederlandse televisie. Hier met Richard Gere. wat waren we allemaal jong…