Mijn grote documentaire Anne Frank komt op 29 april NPO1, 20.30 uur. Herhaling: 2 mei. Elke vrijdag: Twee voor twaalf op NPO2.
 

Onmogelijke liefdes

In 2010 verscheen het laatste boek van Astrid: Onmogelijke liefdes.
Dit boek geeft een completer beeld dan ooit over mensen die verliefd werden op een getrouwde man of vrouw. Een boek over minnaars, minnaressen, bedriegers en bedrogenen.

download Flash Player

In 2002 verscheen het boek Verboden liefdes, waarin Astrid Joosten minnaressen van getrouwde mannen interviewde. Openhartig vertelden de vrouwen, soms voor het eerst, over dit geheime deel van hun leven.
In 2010, acht jaar later, sprak ze ze allemaal opnieuw. Is hun leven veranderd of zijn ze wederom gevallen voor de charmes van een bezette man?
Nieuw in dit boek zijn de gesprekken met getrouwde mannen die er een vriendin op na houden.
Ook bedrogen echtgenotes komen aan het woord plus een man die jarenlang bereid was te wachten op een getrouwde vrouw. Zijn deze verhoudingen echt geheim of knijpt de echtgenoot m/v soms een oogje toe? (Verboden liefdes is in zijn geheel opgenomen in dit nieuwe boek)

ISBN 978 90 446 1499 2, uitgeverij Prometheus.

Naar aanleiding van het boek gaf Astrid een interview aan weekblad Margriet.
Lees hier het interview.

Mooie recensies vielen het boek ten deel. Lees hier een van de recensies.
 

Vrouwen gek op wijn

Vrouwen kopen meestal de wijn die thuis wordt gedronken, zo bleek uit een marktonderzoek. Alle reden voor de dames Joosten & De Boer om na hun boek "Gek op wijn"* waarin zij elf Nederlandse mannen ondervroegen over wijnen, nu acht bekende vrouwen te interviewen, o.a. Irene Moors, Karin Bloemen, Monique van de Veen en Sofie Hilbrand. Het boek is helder opgezet: na een informatieve inleiding over een druivensoort volgt een interview met een van de vrouwen over hun voorkeur voor wijn, hoe er thuis gegeten en gedronken wordt enz. Er worden steeds wijnen, gemaakt van die druivensoort, geproefd. Bij ieder interview een overzicht van deze proefwijnen met hun karakteristiek en met proefnotities. Ook suggesties waar deze wijnen goed bij passen èn waarbij niet! Met mooie foto's van de proefsessies en gerechten.

ISBN 978 90 446 1310 0, uitgeverij Prometheus. Zie ook de wijnpagina.
 

Gek op wijn

Dat is Astrid. Ze volgde niet voor niets de opleiding vinologie aan de wijnacademie. Bovendien is ze gek op schrijven. Die twee uit de hand gelopen hobby’s heeft ze nu samengebracht in ‘Gek op wijn’. Een boek voor wie graag wijn drinkt, maar er weinig vanaf weet. Ze schreef het samen met haar grote inspirator, Thérèse Boer van restaurant De Librije in Zwolle. Astrid en Thérèse geven op een toegankelijke manier zeer uiteenlopende, maar praktische informatie over wijn. Hoe smaken de diverse wijnsoorten? Waar komen ze vandaan? Wat eet je erbij? En hoe lang kun je wijn bewaren?

Daarnaast spraken ze onder het genot van enkele goede glazen wijn met tien bekende Nederlanders, onder wie Henny Vrienten, Paul de Leeuw, John de Mol, Matthijs van Nieuwkerk en Gerrit Zalm. In een geanimeerde, maar relaxte sfeer wisten Astrid en Thérèse hun gasten onverwachte ontboezemingen te ontlokken!

ISBN 978 90 446 0926 4, uitgeverij Prometheus. Zie ook de wijnpagina.
 

Verboden liefdes

Niet alles kan op televisie...
Maar wel op papier. Een paar seizoenen geleden maakte Astrid Joosten een serie televisieprogramma's over relaties, getiteld "Ik jij hij wij jullie zij". Toen ze ontdekte dat mensen met een buitenechtelijke relatie daar niet op televisie over wilden praten vroeg ze ze om anoniem hun verhaal aan haar te vertellen. Ze schreef ze op en bundelde ze in het boek Verboden liefdes.
Aan het woord komen elf minnaressen van getrouwde mannen. Hun relaties zijn vaak als een onschuldige flirt begonnen, maar grote liefdes geworden. Deze mannen en vrouwen kunnen elkaar niet meer loslaten ondanks de complicerende faktor van het gezin van de man. 

ISBN 978 9 0446 0110 7, uitgeverij Prometheus. (Niet meer verkrijgbaar)